Ko smo mi

Adresa naše web-stranice je: https://ekosvet.rs

Koje lične podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo

Kolačići

Ako ostavite komentar na našem web-sajtu, možete se odlučiti za opciju da se prijavite i istovremeno sačuvate svoje ime, adresu e-pošte i web-sajt u kolačiće. Ova opcija vam je pogodna jer ne morate ponovo da unosite svoje detalje kada ostavljate naredni komentar. Kolačići će tri meseca.
Ako posetite našu stranicu za prijavu, postavićemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili da li pretraživač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pretraživač.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bismo sačuvali Vaše podatke za prijavu i Vaš izbor izgleda monitora. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići sa opcijama na ekranu traju godinu dana. Ako odaberete opciju „Zapamti me”, prijava će trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa svog naloga, kolačići za prijavu biće uklonjeni.
Ako uredite ili objavite neki članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pretraživaču. Ovaj kolačić ne sadrži nikakve lične podatke i jednostavno ukazuje na identifikacioni broj objave (takozvani post ID) članka koji ste upravo uredili. Ova vrsta kolačića ističe nakon 1 dana.

Umetnuti sadržaj sa drugih web-sajtova

Članci na ovom web-sajtu mogu da sadrže umetnuti sadržaji (npr. video snimci, slike, članci itd.). Umetnuti sadržaj sa drugih web-sajtova se ponaša se na isti način kao da je posetilac posetio te web-sajtove.
Postoji mogućnost da ovi web-sajtovi prikupljaju podatke o Vama, koriste kolačiće, ugrađuju dodatno praćenje treće strane i prate Vašu interakciju sa ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje Vaše interakcije sa umetnutim sadržajem ako posedujete nalog i prijavljeni ste na taj web-sajt.

Koliko dugo čuvamo Vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci zadržavaju se tokom neograničenog perioda. To je način da se automatski prepoznaju i odobre sve dodatni komentare umesto da „čekaju” na moderiranje.
Takođe, čuvamo lične podatke u vezi sa korisnicima koji se registruju na našem web-sajtu (ako se registruju), a koje su dali na svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu u svakom trenutku videti, uređivati ili brisati svoje lične podatke (osim što ne mogu promeniti svoje korisničko ime). Administratori web-sajta takođe mogu pristupiti tim podacima i uređivati ih.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate nalog na ovom web-sajtu ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da dobijete eksternu datoteku ličnih podataka koje imamo o Vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Možete takođe zahtevati da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o Vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni da čuvamo u administrativne, pravne ili bezbednosne svrhe.